• _DSC1816 - VoorBeeldig Fotografie HR(1)_good_size
  • Tekening-Danielle-web-klein

Polska Szkoła Amersfoort

We vinden dat elk kind in staat moet zijn om de eigen afkomst te leren kennen. Spelenderwijs willen we de kinderen kennis laten maken met de Poolse taal, cultuur en tradities. Aanvullend willen we onze kinderen leren om in harmonie te leven met de natuur en hoe belangrijk het is om goed voor onze planeet te zorgen. Milieu en natuureducatie is een extra profiel van onze school.

Het lesprogramma is geschikt voor kinderen die regulier onderwijs in Nederland volgen. Onze leerkrachten maken de lessen zo veelzijdig mogelijk, zodat kinderen met plezier naar school komen. Spelenderwijs leren is onze motto. De thematiek van de lessen is onder andere verbonden met natuur, jaargetijden, alledaagse activiteiten, feestdagen inclusief Poolse tradities. Oudere kinderen leren ook over de Poolse geschiedenis, cultuur en aardrijkskunde. We willen onze kinderen helpen om milieubewust te zijn en te leren leven in harmonie met natuur.

Onze school bevindt zich in het wijkcentrum Het Klokhuis waardoor er volop gelegenheid is om ook buiten te leren de groene omgeving. Onze leerlingen hebben toegang tot een gevarieerd pakket van lesmateriaal.

Samenwerking

De school is lid van Forum Poolse Scholen in Nederland. Deze organisaties verzorgen regelmatig trainingen voor docenten.

Onze school wordt financieel ondersteund door de Poolse Ambassade in Den Haag en Senaat van de Republiek Polen.

Naast het lesgeld van ouders zijn we gesponsord door particuliere ondernemers financieel of in natura: Websteen, Sportcars Wolebrt en Askival Systems.

We werken met lokale bedrijven en organisaties samen bijvoorbeeld DesignKamer,  VoorBeelding Fotografie en het Gabinet Logopedyczny PAPLA.