• Polska Szkola Amersfoort
  • 11258082_816565938426815_2989933925757968639_n
  • DSCF2004

Polska Szkoła Amersfoort

We vinden dat elk kind in staat moet zijn om de eigen roots te leren kennen. Spelenderwijs willen we de kinderen kennis laten maken met de Poolse taal, cultuur en tradities. Aanvullend willen we onze kinderen leren om in harmonie te leven met de natuur en hoe belangrijk het is om goed voor onze planeet te zorgen. Milieu en Natuureducatie is een extra profiel van onze school.

In november 2014 besloten wij om een school op te richten voor kinderen met een Poolse achtergrond. Ons doel is om de kinderen kennis te laten maken met de Poolse taal, cultuur en tradities en ze in contact te brengen met andere kinderen met een Poolse of Pools-Nederlandse achtergrond. We willen onze kinderen helpen om met gemak te kunnen communiceren met familie in Polen en de mogelijkheid te hebben om later in Polen te studeren of daar te werken. Daarnaast geven we extra aandacht aan Natuur en Milieu.

Het lesprogramma is geschikt voor kinderen die regulier onderwijs in Nederland volgen. Onze leraren maken de lessen zo veelzijdig mogelijk, zodat onze kinderen met plezier naar school komen. Spelenderwijs leren is onze motto. De thematiek van de lessen is onder andere verbonden met natuur, jaargetijden, alledaagse activiteiten, feestdagen inclusief Poolse tradities. Oudere kinderen leren ook over de Poolse historie, cultuur, aardrijkskunde en het milieu. We willen onze kinderen helpen om milieubewust te zijn en te leren leven in harmonie met natuur.

Onze school bevindt zich in het kindercentrum Panta Rhei waardoor er volop gelegenheid is om ook buiten te leren in het bos en op het grasveld. Onze leerlingen hebben toegang tot een gevarieerd pakket aan lesmateriaal. Leren hier is een Feest!

Samenwerking

De school is lid van Forum Poolse Scholen in Nederland en LOM Benelux. Deze organisaties verzorgen regelmatig trainingen voor docenten.

Onze school wordt ondersteund door de stichting Educatie voor Democratie en het Poolse Ministerie van Onderwijs.

Naast het lesgeld van ouders zijn we gesponsord door particuliere ondernemers financieel of in natura: Websteen, Sportcars Wolebrt, Polskimarket.nl en Askival Systems.

We werken met lokale bedrijven en organisaties bijvoorbeeld DesignKamer,  VoorBeelding Fotografie en het Centrum voor Persoonlijke Ontwikkeling Lore.